Po požáru sklepa skončili starší majitelé domu v péči záchranářů

24.03.2020 18:01

KROMĚŘÍŽ  - Při likvidaci požáru sklepního prostoru v rodinném domě v Kroměříži v úterý 24. března našli hasiči dvě starší osoby, které vyvedli do bezpečí, aby se o ně postarali záchranářái
„Vyšetřovatel hasičů stanovil jako příčinu vzniku požáru nedbalostní jednání při vaření na plynovém sporáku. Škodu vyčíslil na 200 tisíc korun,“ informovala dnes tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Požár dnes zaměstnal hasiče ze stanice Kroměříž, které operační důstojník HZS Zlínského kraje vysláni do ulici Stoličkovy, kde se mělo podle oznamovatele kouřit ze sklepa.

„Po příjezdu na místo velitel zásahu potvrdil požár sklepních prostor rodinného domu. Hasiči v domě našli dvě starší osoby, které vyvedli ven do bezpečí. Senioři se však nadýchali kouře, hasiči jim proto zajistili předlékařskou pomoc a poskytli kyslíkovou terapii do příjezdu zdravotnické záchranné služby,“ řekla tisková mluvčí hasičů.
K likvidaci požáru použili hasiči vysokotlaký proud vody. Zásah komplikoval hustý kouř. Hasiči tak pomocí přetlakové ventilace odvětrali sklepní prostory a chodbu. Ze sklepa však vynesli uskladněné věci, které poté venku ochlazovali.
Vlastimil Langer

Zdroj: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv KNZ