Po několika pivech vyrazil s dítětem v autě na cestu

19.08.2024 15:04

ŽELECHOVICE - Nezodpovědně a hazardně se zachoval v noci na dnešek sedmatřicetilý  řidič vozidla, který nejen že usedl za volant opilý, ale vezl v něm navíc svou jedenáctiletou dceru. A nejel pouze do vedlejší obce. Namířeno měl na Slovensko a při zkoušce na alkohol nadýchal 1,21 promile.
„Dnes, třicet minut po jedné hodině ráno, zastavili policisté z Vizovic v obci Želechovice nad Dřevnicí cizince, který řídil vozidlo Volkswagen. Hned po otevření dveří vozidla byl z jeho vnitřních prostor cítit silný zápach alkoholu. Na zadním sedadle sedělo dítě. Dechová zkouška u muže ukázala opakovaně hodnotu 1,2 promile alkoholu,“ uvedla Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Muž se přiznal, že kolem deváté hodiny večer vypil několik piv a v deset hodin začal řídit. Z Jižních Čech měl namířeno až na Slovensko. Původně měl v úmyslu ujet trasu dlouhou 450 km. Policisté ho zastavili po 350 km a 3,5 hodinách jízdy. Po pozitivních dechových zkouškách mu další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. „Je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, bloková pokuta nebo zákaz řízení,“ řekla policejní mluvčí. 
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje