Po havárii nadýchal viník nehody téměř tři promile

29.04.2024 14:24

KAŠAVA – Konzumace piva se slivovicí se stala osudnou v neděli 28. dubna šedesátiletému muži, který v Kašavě na Zlínsku chtěl přeparkovat osobní automobil. Jen shodou šťastných náhod se při jeho jízdě nikomu nic nestalo. Oznámení přijali policisté na lince 158 od svědka jeho nebezpečné jízdy.
„Řidič konzumoval slivovici a pivo a odpoledne chtěl popojet se svým vozidlem. To se mu však nepodařilo. Nejprve narazil při jízdě vpřed do výdejního boxu zásilkové společnosti, poté začal couvat a narazil do zaparkované Škody Octavia. Nakonec zaparkoval na travnaté ploše v centru obce Kašava,“ sdělila dnes Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Dopravní policisté zjistili, že řidiči kolují v organismu téměř tři promile alkoholu, kdy výsledky dechových zkoušek byly 2,76 a 2,79 promile. Zadrželi mu proto na místě řidičský průkaz a další jízdu  mu zakázali.
„Škoda, kterou způsobil, je předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun. Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz řízení vozidel,“ dodala policistka.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZK