Peněžní dary pro lidi postižené tornádem je možné přinášet na valašskoklobouckou radnici

29.06.2021 07:41

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Obec pomáhá obci a pomoci může každý. Jižní Morava zažila neuvěřitelně devastující řádění tornáda, při němž došlo k obětem na lidských životech, k újmám na zdraví, zkáze lidských obydlí, majetků, infrastruktury a dalším materiálním škodám.
„Město Valašské Klobouky vyjadřuje obyvatelům zasažených území podporu a připojuje se ke speciálnímu programu, který připravilo Sdružení místních samospráv ČR. Jeho prostřednictvím bude poskytnuta přímá pomoc obcím formou finančních darů. Lidé, kteří by chtěli přispět libovolnou částkou, mohou svůj dar přinést na Městský úřad Valašské Klobouky, kde bude vystavena darovací smlouva a prostředky budou poukázány na daný účel,“ uvedla tisková mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.
„Protože hluboce soucítíme s obyvateli postižených oblastí jižní Moravy, chceme poskytnout účinnou pomoc pro obnovu jejich zničených domovů. Prostřednictvím valašskokloboucké radnice se mohou k této snaze zapojit také zdejší občané. Jedná se o administrativně jednoduchou formu podpory, kdy nashromážděné finanční prostředky převedeme ve prospěch speciálních transparentních účtů jednotlivých jihomoravských obcí. Jejich vedení si pak v souladu s místní znalostí sama zvolí, jak darované prostředky využijí. Všem lidem, kteří se rozhodnou pomoci, předem velmi děkujeme,“ vyjádřila starostka Eliška Olšáková.
Dary mohou zájemci předávat v podatelně a pokladně městského úřadu a také v turistickém informačním centru.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěU Valašské Klobouky