Pád z třetího patra zlínského obchodního centra muž nepřežil

31.05.2024 18:33

ZLÍN – Pravděpodobně k dobrovolnému ukončení života se dnes rozhodl ve zlínském obchodním a zábavním centru muž, který skočil odpoledne z třetího patra vnitřního ochozu.
„Krátce před půl pátou odpoledne jsme přijali oznámení o pádu muže z vnitřního ochozu obchodního centra ve Zlíně. Muž utrpěl poranění neslučitelná s životem a na místě zemřel. Přivolané policejní hlídky ve spolupráci s hasiči zajistily místo tragické události a prostor uvnitř obchodního centra později zcela uzavřely,“ informoval policejní mluvčí Petr Jaroš.
Případem se nadále zabývají zlínští kriminalisté, nicméně dosavadní výsledky vyšetřování v tuto chvíli vylučují cizí zavinění.
„Vzhledem k tomu, že se v době neštěstí na místě nacházelo velké množství návštěvníků, převážně dětí, kteří se tak nechtěně stali svědky události, informujeme prostřednictvím facebookového profilu HZS Zlínského kraje o možnosti psychické podpory,“ sdělil David Martinec z HZS Zlínského kraje.
Obchodní středisko je přitom centrem dění Zlínského Film Festivalu. Podle Kateřiny Martykánové, tiskové mluvčí obchodního centra byl kvůli této tragické události zrušen nejbližší program v hlavní pasáži Zlatého jablka, konkrétně autogramiáda festivalových hostů a další program v přízemí. Provoz střediska je nyní částečně omezený.
Vlastimil Langer
Ilustrační foto: Archiv SNZK