Pacientů s koronavirem ve Vsetíně přibývá

16.10.2021 07:09

VSETÍN - Počet hospitalizovaných s COVID-19 oproti minulému týdnu ve Vsetínské nemocnici vzrostl, přibývají pacienti ve vážných stavech. Starosti však mají zdravotníci i s návštěvami, které mnohdy nechtějí respektovat nařízená opatření.
„Aktuálně máme pět hospitalizovaných, čtyři pacienti jsou umístěni na interním oddělení, jeden ve vážném stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení,“ informoval náměstek pro léčebnou péči Martin Metelka. 
Ani jeden z aktuálně hospitalizovaných nebyl proti Covid-19 očkován. Příležitost k očkování Vsetínská nemocnice nabízí stále. „Přestože zájem o očkování rapidně klesá, je naše očkovací místo otevřeno každý všední den, pro objednané i pro příchozí bez předchozí registrace. To se týká také třetích dávek,“ vysvětlil Metelka.
Zdravotníci již aplikovali více než 55 tisíc očkovacích dávek, bezmála dvacet tisíc vakcín nemocnice rozvezla praktickým lékařům v okrese. 
Vzhledem ke zhoršující se epidemiologické situaci zdravotníci znovu apelují na dodržování nastavených opatření, především nošení ochrany dýchacích cest na odděleních či v ambulancích. Někteří návštěvníci areálu bohužel odmítají přijmout aktuální stav, respektovat nařízená epidemiologická opatření, prokazovat se výsledky testů či potvrzením o absolvování očkování. 
„Dodržování těchto opatření je nezbytné, abychom mohli ochránit pacienty i zdravotníky před hrozící nákazou. Neradi bychom znovu přistoupili k zákazu návštěv. Nicméně jestliže se situace zhorší, nebude jiná možnost,“ uzavřel náměstek pro léčebnou péči. 

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Vsetínská nemocnice