Otrokovičtí radní schválili dotace sociálním organizacím

20.06.2021 07:11

OTROKOVICE - Více než 100 tisíc korun rozdělila Rada města Otrokovice čtyřem organizacím poskytující sociální služby. Dotace získal Domov pro seniory Napajedla, Domov pro seniory Loučka, VČELKA sociální služby a HVĚZDA.

„Dotace byly rozdělovány na základě podaných žádostí v souladu s vyhlášenou Výzvou pro podávání žádostí o dotaci z rozpočtu města Otrokovice v oblasti podpory sociálních služeb na rok 2021. Město Otrokovice organizace poskytující sociální služby i otrokovickým občanům podporuje opakovaně,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

„Letos nově o dotaci požádal Domov pro seniory Napajedla, který rovněž poskytuje službu i otrokovickým klientům. Dále byla dotace poskytnuta Domovu pro seniory Loučka; jedná se o domov se zvláštním režimem pro osoby s duševním onemocněním. Příjemcem dotace z Otrokovic je také VČELKA, sociální služby o.p.s. která poskytuje v Otrokovicích pečovatelskou službu. Posledním žadatelem je HVĚZDA, která požádala o finanční příspěvek na dvě sociální služby - denní stacionář pro klienty s mentálním a duševním onemocněním a domov se zvláštním režimem,“ vyjmenovala podpořené organizace vedoucí odboru sociálního Květoslava Horáková.
Město Otrokovice sice má vlastní službu domov se zvláštním režimem SENIOR, kterou rovněž finančně podporuje, ale služba je naplněná, a proto musí otrokovičtí klienti využívat služeb i z jiných organizací okolních měst.

„V roce 2021 město Otrokovice podpořilo sociální služby pro otrokovické občany částkou 3,8 milionů korun,“ dodala starostka města Hana Večerková.
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Otrokovice

Foto: Archiv SNZ