Otrokovické letní slavnosti se uskuteční za přísných opatření

21.07.2021 07:44

OTROKOVICE - Otrokovické letní slavnosti se uskuteční od 23. do 25. července i za cenu stále přetrvávajících omezení. „Hlavní program se bude odehrávat, stejně jako v předešlých letech, v parku před Společenským domem. Malá scéna bude připravena také v Kvítkovicích na návsi, v přístavišti můžete využít jízdu na párty lodi a ochuzeni nebudete ani o tradiční přehlídku leteckých modelů na bělovském letišti. Dopravu mezi těmito stanovišti bude zajišťovat autovláček Moravský drak,“ sdělila tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
„Program na Otrokovické letní slavnosti se vždy snažíme tvořit tak, abychom se zavděčili co nejširšímu spektru návštěvníků. Děti si mohou užít Kouzelný karneval s Jirkou Hadašem, senioři klasickou dechovou muziku Bludověnka, pro labužníky bude připraven druhý ročník Gastrofestivalu v parku, z hudební scény nabídneme například kapely Lake Malawi, Hodiny, Turbo, maďarský revival KISS Forever Band nebo třeba Jaroslava Uhlíře s kapelou,“ vyjmenovává část programu dramaturg BESEDY Dalibor Dědek. Tradiční výstavu otrokovických výtvarníků letos nahradí přehlídka fotografií členů Fotoklubu Beseda a jejich spřátelených spolků.
Vzhledem k aktuálním vládním nařízením museli pořadatelé zavést pro letošní rok specifická pravidla. Areál v parku před Společenským domem bude oplocen, aby bylo možné kontrolovat bezinfekčnost na covid-19.
„Věřím, že se nám i letos podařil připravit pestrý program pro všechny a že si slavnosti společně užijeme. Přeji všem příjemnou zábavu a doufám, že si ji nenecháme zkazit ani stále přetrvávajícími protikoronavirovými opatřeními,“ prohlásila Hana Večerková, starostka města.

Pravidla vstupu do oplocené arény OLS v parku před Společenským domem

ve dnech 23. – 25. 7. 2021:
Všichni návštěvníci ve věku od 6 let (výše) budou u obou vstupů do arény kontrolováni dvoučlenným týmem, složeným ze zástupců organizátora a Městské policie Otrokovice. Pro vstup bude vyžadován doklad v mobilu či doklad v tištěné podobě, že je osoba bezinfekční na nemoc COVID-19.

 Doklady, prokazující bezinfekčnost:
- negativní PCR test starý nejvýše 7 dní,
- potvrzení výsledku negativního antigenního testu staré nejvýše 72 hodin,
- doklad o prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce,
- dokončené očkování proti covidu-19 (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín) s datem 8. 7. 2021 a dříve.
„Pokud se osoba nebude moci prokázat žádným z výše uvedených dokladů, může se pro vstup do areálu otestovat v připraveném mobilním stanu. Nárok na antigenní test zdarma má každý pojištěnec jedenkrát za 7 dní, tj. 4 x měsíčně. Osoby, které nebudou mít nárok na antigenní test ze systému veřejného zdravotnictví, si budou moci i tak na místě zakoupit antigenní test pro samotestování za cenu 80 Kč. Všechny osoby otestované v tomto mobilním testovacím stanu obdrží oficiální certifikát, platný 72 hodin i pro další akce či služby,“ vysvětlila tisková mluvčí.
Návštěvníci, kteří splní kteroukoli z výše popsaných podmínek, obdrží u vstupu do areálu identifikační pásek, kterým se budou moci kdykoli prokazovat při opětovné návštěvě areálu po celé tři dny Slavností.

Poznámka:  K odběru přistupujte, prosím, jednotlivě, s ochranou dýchacích cest a dodržujte dvoumetrové rozestupy. Doporučujeme také stáhnout si aplikaci „Tečka“ do Vašeho mobilního telefonu. Mobilní odběrové místo zajišťuje profesionální zdravotní tým firmy Mediskont.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice