Opravená vzduchotechnika zpříjemní divákům zážitky v Domě kultury

09.08.2021 07:23

KROMĚŘÍŽ - V divadelním sále Domu kultury v Kroměříži byla dokončena oprava vzduchotechniky. Provedla ji vsetínská firma Štec SVT za 675 tisíc korun bez DPH. „Jde nám především o diváky, kteří si nyní po opravě vzduchotechnického zařízení mohou kulturní programy užít v komfortnějším prostředí. Věřím, že to ocení jak v zimě, tak i v létě,“ řekl ředitel Domu kultury Pavel Sedláček.

„Oprava zahrnovala úpravu a doplnění původních rozvodů a zkvalitnění distribuce vzduchu do sálu, a to s ohledem na zimní i letní provoz a také na program, který v sále aktuálně probíhá. Úpravy se dotkly také řídicího systému vzduchotechniky,“ přiblížil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice. 

„Úprava vzduchotechniky spočívala v tom, že se změnil způsob přívodu vzduchu  - teplého z pod sedadla nebo chladného z vrchu od stropu hlediště. To má za následek, že studený vzduch padá shora a neobtěžuje lidi v průběhu představení a teplý vzduch z topení stoupá vzhůru, což divákům nevadí. Toto nebylo dříve možné, a proto se teplota vzduchu v sále těžko ovlivňovala. Veškerá vzduchotechnika je nyní napojená na nový řídicí systém, který umožňuje plynulou regulaci přívodu i odvodu vzduchu. V systému je možné upravovat také hlučnost vzduchotechniky podle typu programu v sále,“ upřesnil Jiří Elger, autor projektu nového systému vzduchotechniky, který byl zároveň stavebním dozorem celé zakázky.

Divadelní sál je nejvyužívanějším prostorem Domu kultury s kapacitou zhruba 560 míst. Konají se tu koncerty, divadelní představení, vystoupení hudebních a tanečních souborů i školských zařízení.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž