Oprava vozovky v ulici K. Čapka potrvá dva měsíce

22.09.2021 07:05

OTROKOVICE - Koncem září začnou práce na opravě místní komunikace v ulici K. Čapka v části Bahňák. První etapa rekonstrukce vozovky byla dokončena v roce 2020, nyní na ni naváže etapa druhá. „Nový povrch vozovky by měl být hotov do konce listopadu letošního roku. Jedná se o úsek od garáží směrem od Moravní ulice   k Technickým službám Otrokovice. Řidiči mohou v době opravy očekávat dopravní omezení,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Současnou úpravu povrchu tvoří asfaltobetonová komunikace, sjezdy k okolním garážím a areálům, ochranný zemní val a zatravněné plochy. „Současná vozovka vykazuje značné poruchy a nerovnosti povrchu, který je v havarijním stavu,“ objasnil důvod opravy Erik Štábl, vedoucí odboru rozvoje města. Komunikace slouží jako přístupová cesta k okolním stavbám a jako propojovací cesta s dalšími komunikacemi v dané lokalitě.
„Oprava spočívá v odstranění stávajícího krytu vozovky v celé šířce a vybudováni nové konstrukce s živičným povrchem. Součástí stavby je také zpevnění krajnice komunikace navazující na stávající zemní val. Zde je stav silnice nejhorší,“ vysvětlil Erik Štábl.

Důvod, proč byla rekonstrukce rozdělena na dva časové úseky, spočívá v tom, že bylo nutné zabezpečit příjezd do Technických služeb Otrokovice. Dle vyjádření ředitele technických služeb Vladimíra Plška bude sice dopravní obslužnost po dobu oprav ztížená, nicméně tím, že bude z jednoho směru pro technické služby zajištěna, nebude činnost pracovníků výrazně ovlivněna.

„Na následující období máme naplánované i další dílčí opravy komunikací. Jednat se bude například o část chodníku na ulici. tř. Tomáše Bati, chodník vedoucí ke zdravotnickému středisku a chodník na tř. Spojenců. Máme připravenou projektovou dokumentaci na vybudování chodníku na ulici Zahradní od zastávky MHD po mateřskou školku. Také budeme žádat o dotaci na SFDI pro doplnění chodníku podél Rekreační oblasti Štěrkoviště,“ vyjmenovala další plány na obnovu chodníků starostka Hana Večerková.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice