Oprava Březnické ulice probíhá podle časového harmonogramu

23.07.2021 13:01

ZLÍN - Od začátku července pracují dělníci stavební firmy PORR, a. s., na rekonstrukci Březnické ulice ve Zlíně. Práce probíhají za částečné uzavírky, kdy je doprava vedena omezenou rychlostí v jednom jízdním pruhu jednosměrně.
„Stavba probíhá podle stanoveného harmonogramu. Je předpoklad, že její první etapa skončí v plánovaném termínu do 25. srpna," uvedl ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.
Rekonstrukce pravého jízdního pruhu se již blíží k závěru. Ke konci července se silničáři s těžkou technikou přesunou do levého jízdního pruhu a doprava bude vedena po již obnovené vozovce vpravo. „Předmětem této investiční akce je stavební úprava silnice v celkové délce 2 179 metrů. Úsek začíná u zimního stadionu, jeho konec je za okružní křižovatkou ve čtvrti U Majáku,“ informoval tiskový pracovník ŘSZK Vojtěch Cekota.
Ve druhé etapě stavby od 6. září do konce října 2021 bude probíhat rekonstrukce okružní křižovatky U Majáku a přilehlého zbývajícího úseku silnice. Z prstence okružní křižovatky a dlážděné srpovité plochy bude odstraněn dlážděný kryt a nahrazen asfaltovými vrstvami.
Smluvní cena za tuto zakázku činí 32,569 milionu korun (vč. DPH). Stavba je spolufinancována z fondů EU prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu.
Doprava směrem do Zlína je vedena po objízdné trase od okružní křižovatky přes místní část Kudlov a po silnici III/49026 z Kudlova do centra města. Pro vozidla o hmotnosti přes 7,5 tuny (netýká se autobusů) je stanovena objízdná trasa ve směru Bohuslavice u Zlína - silnice II/497 - Uherské Hradiště - silnice I/50 - Staré Město - silnice I/55 - Otrokovice - silnice I/49 - Zlín. „Mnozí řidiči si našli náhradní trasy a opravovanému úseku se vyhýbají, takže provoz v místě stavby i na objížďkách je poměrně plynulý. Napomáhá tomu i prázdninové období s menší intenzitou provozu na silnicích v centru Zlína," konstatoval Bronislav Malý, ředitel ŘSZK.

Vlastimil Langer

Zdroj: Ředitelství silnic Zlínského kraje

Foto: L.Marušák