Omezení provozu dětského oddělení nemocnice

12.10.2021 08:50

VSETÍN - Z důvodu vysoké nemocnosti personálu na Dětském oddělení omezuje Vsetínská nemocnice od pondělí 11. října provoz ambulantního a lůžkového oddělení na dobu čtrnácti dnů. Tuto dobu pak využije na malování a drobné opravy oddělení. Zajištěna bude péče o dětské pacienty po úrazech i v dalších akutních stavech. Provozu porodnice se opatření nijak nedotknou.
„Plánovaná revitalizace dětského oddělení zahrnuje malování, úpravu elektroinstalace a další drobné úpravy, které vidíme jako nezbytné pro spokojenost našich malých pacientů,“ řekl náměstek pro léčebnou péči Martin Metelka. 
Pacienti, kteří budou vyžadovat ošetření z důvodu úrazu či dalších akutních chirurgických onemocnění, budou ošetření na chirurgické ambulanci.„Novorozenecká stanice je zajištěna dětským lékařem v ústavní pohotovostní službě. V případě závažných zdravotních potíží, kdy bude přivolána záchranná zdravotní služba (RZP), budou děti převáženy do Krajské nemocnice T. Bati,“ sdělila Radka BVenešeová, vedoucí oddělení marketingu a komunikací. 
S běžnými zdravotními problémy se rodiče mohou obrátit také na dětskou pohotovost, která bude z důvodu omezení dětského oddělení prodloužena.  V pracovní dny bude zajištěna od 17.00 do 22.00 hodin, v sobotu a neděli od 8.00 do 22.00 hod. 

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Vsetínská nemocnice