Oční ambulance nabízí široké spektrum vyšetření, registruje nové pacienty

25.04.2021 13:25

KROMĚŘÍŽ - Zkušený personál, komplexní péči od A do Z a krátké objednací termíny nabízí oční ambulance Kroměřížské nemocnice a.s. V nabídce jsou vyšetření nejen stávajícím pacientům, kteří jsou v ambulanci registrovaní, ale také novým zájemcům z řad veřejnosti.
„Oční ambulance nabízí široké spektrum vyšetření a diagnostických metod, k nimž lékaři využívají moderní zdravotnické přístroje. Například díky fundus kameře zdravotníci dokáží pořídit snímky očního pozadí a při pravidelných kontrolách sledovat vývoj případné patologie v průběhu času,“ informovala tisková mluvčí nemocnice Veronika Slaměnová.
S fundus kamerou dokáží zdravotníci provádět také angiografie. Oddělení také mimo jiné disponuje přístrojem OCT, který pomáhá diagnostikovat patologii v makule dvěma lasery, z nichž jeden pomáhá v léčbě sítnicových komplikací, či například perimetrem.
„Dále například nabízíme možnost vyšetření na tak zvaném HRT, s jehož pomocí jsme schopni diagnostikovat glaukom a sledovat jeho progresi,“ doplnila primářka očního oddělení Marie Holbová.
Na vyšetření do oční ambulance by měli podle primářky zamířit nejen lidé, kteří začínají pociťovat běžné problémy se zrakem, ale i například diabetici, u nichž jsou pravidelné kontroly velmi důležité.
„U lidí, kteří trpí cukrovkou, může dojít k rozvoji takzvané diabetické retinopatie. U každého pacienta je proto důležitá prevence, aby se na případné onemocnění přišlo co nejdříve. Jakmile u sebe dotyčný pozoruje jakékolivpotíže, měl by k nám neprodleně zamířit. Vždy je ale důležité s pacientem pracovat tak, aby k rozvoji obtíží vůbec nedošlo,“ dodala Holbová s tím, že toto onemocnění může i u velmi mladých lidí způsobit nevratné poškození zraku vedoucí k oslepnutí.
Zájemci o vyšetření se mohou objednávat každý všední den od 7 do 15:30 hodin na telefonním čísle 573 322 253.

Vlastimil Langer

Zdroj: Kroměřížská nemocnice
Ilustrační foto: Archiv SNZ