Obyvatelé Otrokovic mohou navrhovat osobnosti na ocenění

22.03.2021 07:09

OTROKOVICE - Po roce se letos město opět připravuje na udělení dvou významných ocenění, a to titul Osobnost města Otrokovice a Ceny města Otrokovice pro rok 2021. Až do 29. dubna mohou své návrhy městu zasílat i občané z řad veřejnosti.
„O tom, kdo ocenění získá, budou na základě návrhů rozhodovat otrokovičtí zastupitelé. Návrhy na udělení titulů mohou podávat jednotlivci, skupiny lidí i právnické osoby. Každý z nich musí   obsahovat stručný životopis nominované osoby a odůvodnění návrhu,“ sdělila tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
Osobnost města Otrokovice se uděluje žijícím osobnostem za významný přínos pro rozvoj města a jeho propagaci. V roce 2020 tento titul získal sochař Emil Sláma, který celý svůj život věnoval vzdělávání mládeže a dospělých ve výtvarných oborech.Cena města Otrokovice je udělována za mimořádný čin v různých oblastech lidské činnosti  a v minulém roce nebyla udělena.
„Letošní ceny plánuje starostka města Hana Večerková předat na slavnostním večeru 27. října v Otrokovické BESEDĚ,“ dodala mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice
Pod fot: Jednou z oceněných byla v minulosti i Věra Kramářová.