Občané budou společně uklízet Valašské Klobouky a okolí

13.05.2021 13:47

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Zdejší krajina si s příchodem jara zaslouží očistu od nepořádku. Přispět k ní může každý, kdo je ochotný věnovat kousek svého volného času a třeba při procházce posbírat pár odpadků.
„Na víkend od 14. do 16. května město vyhlašuje společnou dobrovolnickou akci Ukliďme Valašské Klobouky, při které si lidé mohou k úklidu zvolit libovolnou lokalitu v okolí města i místních částí. Pro všechny, kdo se rozhodnou zúčastnit, bude připraveno základní vybavení pytli a ochrannými rukavicemi a jako motivace poslouží i malá svačinka. K odložení nasbíraného odpadu vznikne síť několika stanovišť, odkud budou pytle po skončení odvezeny,“ informovala tisková mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.
„Příroda v dosahu našich domovů i ve vzdálenějších lokalitách poskytla mnohým z nás v období pandemie útočiště a prostor pro relaxaci. Abychom z nímohli čerpat sílu i nadále, měli bychom jí na oplátku poskytnout péči zase my. Pojďme se do toho pustit společně,“ pozval občany místostarosta Karel Ptáček.
„V souladu s opatřeními doporučujeme úklidové výpravy jednotlivců, dvojic či rodinných příslušníků. Děkujeme za každou pomoc,“ dodal místostarosta.
Pytle na odpad, rukavice a drobné občerstvení si mohou zájemci průběžně vyzvedávat v turistickém informačním centru, sběrném dvoře, v sídle Valašskoklobouckých služeb a rovněž u předsedů osadních výborů místních částí Lipina, Smolina a Mirošov. V sobotu 15. května pak bude ještě možnost výdeje od 8 do 14 hodin ve sběrném dvoře.
„Lidé si sami mohou zvolit trasu úklidu, třeba místo, kudy se v přírodě nejraději procházejí. Stanoviště k odkládání pytlů s odpadky budou označena cedulkami a lidé je najdou ve Valašských Kloboukách za hasičskou zbrojnicí, u viaduktu, na parkovišti vedle vlakového nádraží, na Trhovisku vedle likusáku, u městské pily, v ulici Luční za řadovkami, na parkovišti u Královce a v místních částech Lipina, Smolina a Mirošov vždy u osadních výborů,“ přiblížil místostarosta. Svoz nasbíraného odpaduproběhne v pondělí 17. května,“ dodala tisková mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky