O půldruhého milionu korun přišel muž, který naletěl reklamě

10.08.2024 12:35

KROMĚŘÍŽSKO – Na reklamní sdělení, jehož tvářemi měly být známé osobnosti, které doporučovaly investiční společnost, si naběhl osmapadesátiletý muž a výsledkem jeho investování bylo, že přišel o půldruhého milionu korun.
„Muže na sociálních sítích začátkem března zaujala reklama garantující zhodnocení financí obchodováním na burze. Tváří reklamního sdělení měly být známé osobnosti, které investiční společnost doporučovaly. Proto neváhal a zavolal na uvedené číslo. V průběhu telefonního hovoru mu po zaslání ofoceného osobního dokladu pracovníci údajné investiční společnosti zřídili ve stažené aplikaci účet potřebný pro obchodování s kryptoměnou,“ uvedl Radomír Šiška, policejní mluvčí.
Na základě doporučení „zkušených“ rádců postupně navyšoval své vklady, které si ve většině případů obstaral úvěrem. „Dle instrukcí je posílal na různé účty, kde se měly zhodnocovat. Po vyčerpání jeho finančních prostředků se společnost odmlčela. Muž tímto způsobem postupně odeslal na neznámé účty více jak 1,5 milionu korun,“ dodal mluvčí s tím, že pachateli v případě jeho dopadení hrozí za trestný čin podvod až osm let za mřížemi.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje