Nový most byl dokončen v údolí Pluskovce ve Velkých Karlovicích

12.10.2021 10:12

VELKÉ KARLOVICE - Nový most již v plném rozsahu slouží motoristům i chodcům na krajské silnici v údolí potoka Pluskovec ve Velkých Karlovicích. Ředitelství silnic Zlínského kraje jej vybudovalo v letech 2020-2021 za 14,6 milionu korun s využitím dotace od Státního fondu dopravní infrastruktury.

„Předmětem investiční stavby ŘSZK byla ve Velkých Karlovicích přestavba původního silničního mostu přes vodní tok Pluskovec. Jeho technický stav byl hodnocen jako velmi špatný (stupeň 6). Původní most byl odstraněn a nahrazen novým s délkou přemostění 6,1 metru. Součástí stavby byla úprava navazujících částí silnice, úprava připojení místní komunikace a sjezdů, vybudování nových komunikací pro pěší, dočasná přeložka kabelů veřejného osvětlení. Silnice zde byla upravena v délce 50 metrů,“ popsal tiskový pracovník ŘSZK Vojtěch Cekota.

„Zhotovitelem stavby byla firma STRABAG, a. s., Praha. Konečná cena za tuto zakázku činí 14,647 milionu korun (vč. DPH). Stavba byla spolufinancována z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. Stavební práce byly zahájeny v srpnu 2020 a dokončeny v závěru letošního léta,“ dodal Vojtěch Cekota.

Stavba probíhala za úplné uzavírky silnice. Motoristé měli během výstavby k dispozici provizorní komunikaci a provizorní přemostění potoka.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Ředitelství silnic Zlínského kraje