Nové workoutové hřiště v parku Za Plotem slouží veřejnosti

14.08.2021 10:47

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Nové workoutové hřiště za více než 650 tisíc korun postavilo město Uherské Hradiště společně s generálním partnerem projektu společností Kaufland Česká republika v areálu bývalých kasáren.
„Nedaleko známé ‚střelecké zdi‘ vyrostla v posledních pár týdnech sestava bradel, hrazd, lavic, žebřin a žebříků, na kterých se dají provádět nejrůznější cviky využívající především váhy vlastního těla. Multifunkční cvičební sestava je osazena do dopadové červenobílé plochy z lité pryže o celkové výměře 76 metrů čtverečních. Kromě toho Kaufland nedaleko nainstaloval také hmyzí hotel, kterým podporuje městskou biodiverzitu,“ informoval tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.
Slavnostní otevření hřiště ve čtvrtek 12. srpna se neslo se ve znamení exhibičních ukázek využití jednotlivých stanovišť workoutu a také doprovodných aktivit. Těm dominovala charitativní výzva Pull Up Challenge – za každý shyb nebo sekundu ve visu Kaufland daroval finanční částku Domu dětí a mládeže Šikula. Návštěvníci společně s Kauflandem vysportovali pro DDM Šikula celkem 30 725 korun. Navíc pro prvních 100 dětí, které vydržely ve visu 60 sekund a více, byly připraveny poukázky do Kauflandu na 100 korun.
Po workoutovém hřišti ve Smetanových sadech a v ulici Za Alejí se sestava v parku Za Plotem stala už třetím veřejným hřištěm tohoto typu v Uherském Hradišti. Workout je moderní sportovní aktivita zejména pro rozvoj síly a vytrvalosti. Cvičení, které využívá zejména váhy vlastního těla, zahrnuje různé cviky na hrazdě, bradlech, žebřinách, horizontálních žebřících a jiných konstrukcích. Komplexní nabídka sportovišť je chloubou města Uherské Hradiště a nové workoutové hřiště proto do konceptu sportovišť dobře zapadá.
„Chceme být dobrým sousedem, proto v místech kde působíme, podporujeme projekty na podporu zdravého životního stylu. Těší nás, že jsme dnes společně s městem otevřeli workoutové hřiště pro širokou veřejnost. Je to páté hřiště v ČR, které vzniklo za naší finanční podpory,"  doplnila Renata Maierl, tisková mluvčí Kaufland Česká republika.
„Stejně jako generální partner projektu, Kaufland, podporujeme zdravý životní styl a jsme rádi, že se tento projekt podařilo uskutečnit, navíc ve velmi krátké době. V lokalitě žijí jak studenti, tak také mladé rodiny i senioři. A workout se dá provozovat v každém věku, proto vznik hřiště velmi vítáme,“ vyjádřil se starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště