Nové centrum HUB 123 otevře příležitosti pro začínající podnikatele

26.05.2021 08:26

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Podpisem memoranda o založení a podpoře coworkingového centra HUB 123 v Uherském Hradišti odstartoval proces finálních příprav k zahájení provozu zařízení, kde budou moci nabírat své první zkušenosti začínající podnikatelé.
„Memorandum mezi městem Uherské Hradiště a spolkem Zlínský kreativní klastr, který bude coworkingové centrum provozovat, podepsali v pondělí 24. května starosta města Stanislav Blaha a prezident Zlínského kreativního klastru Čestmír Vančura. Centrum HUB 123 v objektu na Mariánském náměstí 123 (v průchodu, vedle Malé scény SD) bude poskytovat sdı́lené kancelářské prostory s technickým vybavením a zázemím začínajícím podnikatelům,“ informoval tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.
„Ti ke svému rozjezdu potřebují nejen skvělé nápady, ale hlavně místo, kde se budou moci setkávat, kde budou moci využít sdílený prostor, a to aniž by platili drahé nájmy. Centrum bude fungovat na principu společné kanceláře, kde má každý své místo a má tak možnost pracovat na svém projektu či záměru,“ nastínil starosta města Stanislav Blaha.
Koncept centra reaguje na značný potenciál kulturních a kreativních odvětví na Uherskohradišťsku a vychází vstříc potřebám široké komunity subjektů působících v této oblasti. Tato odvětví – kulturní a kreativní průmysly  - kombinují moderní technologie, kreativitu, kulturu a podnikání. Představují rychle rostoucí odvětví, které vytváří pracovní místa a stimuluje ekonomický růst. Zvýšení nabídky pracovních míst může významně přispět k eliminaci odlivu mladých a kvalifikovaných obyvatel města.
Záměr provozovatelů centra směřuje k jeho zkušebnímu provozu v letních měsících. Plný program centra by se měl rozběhnout v září.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště
Pod foto: Čestmír Vančura (vlevo) a Stanislav Blaha.