Nová parkovací místa na zlínském sídlišti Jižní Svahy potěší ridiče

14.02.2021 07:52

ZLÍN - Město připravuje stavbu, v rámci níž budou na sídlišti Jižní Svahy vybudována nová parkovací stání. K navýšení kapacity parkovacích míst dojde v ulicích Podlesí V, Nad Vývozem a Budovatelská. Předpokládaná cena této investiční akce se pohybuje ve výši 3,7 milionů korun bez DPH.
„Ve spolupráci s Odborem městské zeleně jsme vytipovali vhodné lokality, ve kterých v tomto roce postupně vybudujeme celkem padesát parkovacích stání. Shodli jsme se na lokalitách, kde dojde k malému zásahu do zeleně. V této chvíli máme stavební povolení a hledáme dodavatele stavby. Dokončení stavební akce je plánováno nejpozději na měsíc říjen,“ uvedl radní pro oblast dopravy Michal Čížek.
„V rámci realizace stavby dojde konkrétně k rozšíření parkovacích stání před bytovými domy na Podlesí V, a to u č.p. 5406 a 5411. V ulici Nad Vývozem bude vystaveno 10 parkovacích míst a v ulici Budovatelská-sever 18 parkovacích míst. Mezi domy č. p. 4798, 4814 a 4815, v ulici Budovatelská-jih získá nově parkovací prostor pro své auto jedenáct řidičů,“ konkretizoval tiskový mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Text a foto: Vlastimil Langer

Zdroj: Magistrát města Zlína