Nová autobusová zastávka v ulici Vsetínská usnadní přístup k MHD

23.04.2021 10:08

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Vyjít vstříc požadavkům občanů a usnadnit jim přístup k městské hromadné dopravě (dále MHD) ve Valašském Meziříčí se rozhodla místní radnice.
V nejbližších dnech zahájí dodavatelská firma výstavbu nových autobusových zálivů po obou stranách ulice Vsetínská. Konkrétně se jedná o lokalitu naproti služebně místního oddělení Police ČR.
„Snažili jsme se tak vyhovět četným žádostem naši občanů, zejména pak obyvatel nedalekého městského domu se zvláštním určením v ulici Tolstého, kde sídlí valašskomeziříčský klub seniorů. Proto jsme také projekt zařadili do rozpočtu letošního roku,“ řekl starosta Robert Stržínek.
Po obou stranách ulice Vsetínské tak vzniknou nové zálivy, nástupní plochy a přístřešky autobusových zastávek. S ohledem na rozsah prací a nezbytné úpravy na hlavním silničním tahu městem činí náklady bezmála dva miliony korun.
.„Výstavba nové zastávky bude mít značný přínos pro naše seniory a díky umístění nedaleko centra města i pro další uživatele MHD. V případě zájmu ze strany Zlínského kraje může být v budoucnu zařazena také do krajské příměstské dopravy,“ doplnila místostarostka Yvona Wojaczková.
Dokončení stavebních prací je stanoveno nejpozději na konec letošního srpna. „Během stavby dojde k zúžení jízdních pruhů. Žádáme proto řidiče, aby místem projížděli se zvýšenou opatrností a respektovali aktuální úpravu provozu,“ vyzval Aleš Cáb z odboru komunálních služeb radnice.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí

Ilustrační foto: https://www.turistika.cz/mista