Nouzový stav skončil, objednání na úřad je ale stále nutné

14.04.2021 07:37

OTROKOVICE - Ačkoliv v neděli 11. dubna o půlnoci skončil v České republice nouzový stav, na Městský úřad Otrokovice je od pondělí 12. dubna stále nutné objednání. Bylo tak rozhodnuto z důvodu stále přetrvávající pandemie nemoci covid-19.
„Přes všechna bezpečnostní opatření, která jsme od začátku pandemie koronaviru zavedli, chceme v současné době předejít shlukování lidí na chodbách, a tím možné nákaze. I když nouzový stav v zemi skončil, hrozba nákazy je stále vysoká,“ vysvětlila tajemnice úřadu Radana Zenáhlíková.
Vyřízení úředních záležitostí je tak stále možné pouze po předchozím telefonickém nebo on-line objednání. „Cílem tohoto opatření je omezit osobní kontakt zaměstnanců úřadů s klienty na nezbytně nutnou úroveň. “Zároveň žádáme občany, aby upřednostňovali písemný, elektronický či telefonický kontakt před osobním ve všech případech, kdy je to možné,“ uvedla tajemnice,“ poznamenala tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
Příjem veškerých dokumentů od klientů/veřejnosti bude probíhat pouze prostřednictvím pracoviště podatelny, jejíž činnost je nezměněna. Upřednostňuje se elektronická komunikace.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Otrokovice

Foto: Archiv SNZ