Noční prohlídky města Uherské Hradiště

05.06.2021 13:13

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Červnové úterní večery jsou již řadu let věnovány prohlídkám zajímavých památek a zákoutí města Uherské Hradiště.
„Návštěvníci při nich navštíví podzemí františkánského kláštera i jeho barokní refektář, stejně jako někdejší synagogu, z jejíž kupole skýtá pohled na město nevšední zážitek. Prohlídky se uskuteční v úterý 8. 6., 15. 6., 22. 6., a 29. června,“ informoval tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.

Sraz účastníků je u morového sloupu na Mariánském náměstí ve 20.00 hodin. Účast je zdarma, avšak z kapacitních důvodů je nutná rezervace pomocí formuláře na www.uherske-hradiste.cz/rezervace-prohlidek/. Bližší informace poskytnou v Městském informačním centru Uherské Hradiště, tel.: 572 525 525.

„Královským městem Uherské Hradišě opět provází historička Blanka Rašticová. V rámci prohlídek bude nutno dodržovat aktuálně nařízená opatření v souvislosti s onemocněním covid-19. V této souvislosti může dojít ke změnám v konání prohlídek,“ vysvětlil Jan Pášma.

Pro účast na komentované prohlídce musí být splněna alespoň jedna z následujících podmínek: absolvování PCR testu v posledních sedmi dnech, absolvování POC testu v posledních 72 hodinách, mít laboratorně potvrzené prodělání onemocnění covid-19, které není starší jak 180 dní, mít alespoň 22 dnů po první dávce vakcíny, přičemž mezi podáním první a druhé dávky nesmí uplynout víc než 90 dnů a od druhé dávky více než devět měsíců,

u jednodávkové vakcíny musí od očkování uplynout alespoň 14 dní, ale ne více než devět měsíců.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště