Námraza na trolejovém vedení výrazně omezila provoz zlínské městské dopravy

08.02.2021 09:22

ZLÍN - Od nedělních 23 hodin se pracovníci Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice snaží bojovat s rychle se tvořící námrazou na trolejovém vedení a postupně také se zhoršující se sjízdností komunikací.
„Silná námraza na trolejovém vedení způsobila, že v provozu zůstaly jen trolejbusy s pomocným dieselagregátem a autobusy. Ani bateriové trolejbusy se na námrazou obaleném vedení po vybití baterií nedokázaly znovu dobíjet. Námraza na vedení dosahovala síly až 0,5 centimetru,“ informoval dnes tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.
Pracovníci DSZO se snažili již v noci z neděle na pondělí strhávat námrazu z trolejového vedení, ale rozsah namrznutí byl příliš velký. V ranních hodinách proto DSZO vypravila i na trolejbusové linky všechny své autobusy, které má ve vozovém depu, aby byla zajištěna alespoň omezená dopravní obslužnost v celé síti. Většina spojů jezdila mimo pravidelné jízdní řády.
„Pracovníci DSZO v zesíleném počtu podnikají veškerá dostupná opatření, aby se během dopoledne situace v provozu MHD začala vracet k normálnímu stavu,“ ujistil tiskový mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj: DSZO

Foto: Archiv KNZ