Na Vsetínsku hořela chata, škoda jde do statisíců korun

13.10.2024 15:51

PROSTŘEDNÍ BEČVA – Požár rekreační chaty v Prostřední Bečvě na Vsetínsku ohlásil v sobotu 12. října majitel objektu. Požár zlikvidovali profesionální hasiči z Valašského Meziříčí a dobrovolné jednotky z Rožnova pod Radhoštěm a Horní a Prostřední Bečvy. Nikdo nebyl zraněn, předběžná škody je 700 tisíc korun.
„Majitel operačnímu středisku hasičů nahlásil kouř jdoucí ze stropní konstrukce nad prvním podlažím chaty. Hasiči ihned po příjezdu nasadili tři proudy vody k hašení stropní konstrukce, ale také do podkroví objektu, kam se požár skrytě šířil. Pro likvidaci požáru museli hasiči rozebrat obložení stěn a stropu, aby uhasili všechna skrytá ohniska, která vyhledávali termokamerou,“ informovala Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Vlastník chaty se ve snaze uhasit požár nadýchal zplodin hoření a zdravotnická záchranná služba ho odvezla do nemocnice.

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který stanovil předběžnou škodu. Přesná příčina vzniku požáru je v šetření, pravděpodobně bude však v souvislosti s krbem, ve kterém se v době vzniku požáru topilo.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje