Na turnaji v pétanque se v Rožnově sešlo přes dvacet hráček a hráčů

23.06.2021 07:40

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Přes dvacet hráčů a hráček se sešlo v druhé polovině června na turnaji v pétanque v Rožnově pod Radhoštěm. Turnaj na tamním hřišti v městském parku u Základní umělecké školy, zorganizoval ČSŽ - Spolek rožnovských žen.   

Na hřišti pro pétanque v dolní části městského parku v Rožnově se sešly nejen členky ČSŽ - Spolku rožnovských žen, ale připojil se také místostarosta města Jiří Melcher. „Po jednoleté odmlce kvůli epidemiologickým opatřením jsme se opět sešli na turnaji a společně jsme strávili příjemné páteční odpoledne. Hřiště v parku je na krásném místě a byli jsme všichni rádi, že se společně můžeme konečně pobavit při hře,“ řekla Marie Rethyová, předsedkyně Spolku rožnovských žen. Celou akci připravila místopředsedkyně Anna Vašutová.

„Spolek rožnovských žen letos organizoval již třetí ročník turnaje v pétanque a bylo mi ctí, se tohoto ročníku aktivně zúčastnit. S předsedkyní spolku jsme ve volné chvíli také prodiskutovali plány spolku do budoucích měsíců. Radnice spolu se Spolkem rožnovských žen společně přispěli několika menšími dárky pro vítěze turnaje, ve formě knih, reflexních pásků a dalších drobností,“ upřesnil místostarosta města Jiří Melcher.

Hřiště na pétanque bylo v dolní části městského parku v Rožnově vybudováno v roce 2016. Splňuje požadavky na pořádání oficiálních zápasů v pétanque, má rozměry 4x15 metrů. K dispozici je jeden kurt s podložím z drcené kameniny.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm