Na mladé spisovatele čeká finanční odměna

04.10.2021 12:04

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Letos již 23. ročník Literární soutěže Miroslava Kabely vyhlásilo město Valašské Meziříčí ve spolupráci s místní knihovnou a kulturní komisí. Určena je pro mladé spisovatele a spisovatelky ve věku od 13 do 20 let.
„Oblíbená soutěž cílí na děti a mládež z Valašského Meziříčí, mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko a studenty škol působících na území města,“ objasnil tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.
„Soutěžit se bude tradičně ve dvou kategoriích, a to mládež od 16 do 20 let a děti od 13 do 15 let. Na všechny čeká čtveřice společných témat, kterými jsou – Kdybych měl tři přání, Můj nejhorší trapas, Straší a Přežili jsme pandemii – ale na světě nás zůstalo jen pár,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková.

„Jsem moc zvědavá, jak si mladí spisovatelé s tématy poradí. Věřím, že se můžeme opět těšit na skvělá díla. Autoři je mohou zasílat na e-mail aubrechtova@muvalmez.cz až do pondělí 15. listopadu,“ dodala místostarostka.
 Hodnocení se opět zhostí odborná porota v čele se spisovatelkou Alenou Mornštajnovou, kterou doplní Alena Dobešová, Jana Černocká a Zdeňka Smahlová. Na tři nejlepší v obou kategoriích čeká zajímavá finanční odměna. Vyhlášení výsledků proběhne v prosinci v Městské knihovně Valašské Meziříčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí
Pod foto: Předsedkyně odborné poroty Alena Mornštajnová