Muž se zastřelil v budově krajského úřadu ve Zlíně

26.08.2024 12:41

ZLÍN - Dnes před půl jedenáctou přijali policisté informaci o pokusu o sebevraždu muže ve středním věku v budově Krajského úřadu ve Zlíně. Muž se zastřelil legálně drženou zbraní. Policisté se snažili muže resuscitovat, ale bohužel neúspěšně, lékař po svém příjezdu konstatoval úmrtí.  
„Policisté z obvodních oddělení a z pohotovostního a eskortního oddělení střežili vstupy do budovy a evakuovali několik desítek osob z 12. patra, kde k události došlo. Do tohoto patra byl vstup veřejnosti zakázaný a zastaveny byly také výtahy. Kompletní výjezd kriminalistů na místě získává veškeré informace k tragickému případu. Cizí zavinění na úmrtí muže vyloučili. Nikomu dalšímu nehrozí žádné nebezpečí,“ informovala dnes Monika Kozumplíková, policejní mluvčí. 
„Dva záchranářské týmy z výjezdové základny v Otrokovicích dnes krátce před 10:30 vyjížděly k muži, který se v budově Krajského úřadu Zlínského kraje střelil. Operátorka, která výzvu na tísňovou linku 155 přijala, vedla svědky k laické resuscitaci muže. Ta probíhala až do příjezdu našich zdravotnických týmů. Naše lékařka ovšem konstatovala, že muž utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ sdělila Gabriela Netopilová Sluštíková, tisková mluvčí ZZS Zlínského kraje.
Veškeré okolnosti související s touto událostí budou kriminalisté prověřovat i v následujících dnech. 
K podobné události došlo ve Zlíně před dvěma lety v červenci ve 14. patře budovy krajského úřadu. Tenkrát zastřelil svou bývalou partnerku dvětadvacetiletý muž, který pak obrátil zbraň proti sobě.  Zraněný útočník byl převezen do nemocnice, kde ale vážnému zranění později podlehl.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje a ZZS Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZK