Mladý řidič čelní náraz s kamionem nepřežil

20.07.2024 21:33

OTROKOVICE -  K tragické dopravní nehodě došlo dnes odpoledne krátce před pátou hodinou v katastru obce Otrokovice. Zemřel při ní mladý muž.
„Sedmadvacetiletý řidič osobního automobilu jel směrem od Otrokovic na Tlumačov. Z doposud přesně nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím kamionem. Utrpěl při tom zranění, kterým na místě podlehl. Řidič kamionu utrpěl předběžně lehké zranění. Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní,“ informovala Simona Kyšnerová, krajská policejní mluvčí.
Při nehodě došlo také k poškození vozidla, které jelo za automobilem mladého řidiče.
Přivolaní hasiči zajistili místo nehody a vozidla zabezpečili proti vzniku požáru. „Po nárazu došlo u kamionu k roztržení nádrže na naftu, která vytekla na silnici a poté do půdy, kam kamion sjel. Velkou skvrnu provozních kapalin na silnici hasiči zasypali sorbentem. Dalšímu úniku z nádrže zabránili a zbylou naftu odčerpali do nádoby. Z důvodu kontaminace půdy si velitel zásahu na místo povolal zástupce životního prostředí,“ doplnila informace k nehodě Lucie Javoříková, tisiková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Po dobu vyšetřování nehody policisté odkláněli dopravu a provoz na komunikaci byl zcela zastaven. 

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie a HZS Zlínského kraje

Foto z místa nehody: Hasičský záchranný sbor