Mládí a nezkušenost za volantem, tři zranění v nemocnici

26.07.2023 09:36

OTROKOVICE -  Dvě těžká zranění a jedno zranění lehké – to je bilance včerejší dopravní nehody v Otrokovicích. Příčinou je pravděpodobně nezkušenost teprve osmnáctiletého řidiče. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun.
„V úterý v 15.40 hodin v ulici Objízdná nezvládl řidič začátečník projet na mokrém povrchu zatáčkou, vyjel mimo komunikaci, poté strhl řízení a vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem devětatřicetileté řidičky, s vozidlem se přetočil a na travnatém svahu prorazil oplocení firmy,“ uvedla dnes Monika Kozumplíková, mluvčí policie.
„S těžkým zraněním transportoval vrtulník osmnáctiletého řidiče do brněnské fakultní nemocnice. Jeho stejně starého těžce zraněného spolujezdce odvezli záchranáři do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně, kde také skončila řidička se středně těžkým zraněním,“ doplnila Gabriela Netopilová Sluštíková, tisková mluvčí ZZS Zlínského kraje s tím, že u nehody zasahovalo pět posádek ze Zlína, kroměříže, Uherského Hradiště a Otrokovic.
„Dechová zkouška u řidičky byla negativní. U mladého muže nařídili policisté kvůli zjištění návykových látek lékařské vyšetření. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Veškeré okolnosti této dopravní nehody šetří dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty,“ dodala na závěr policejní mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Foto z místa nehody: Policie a ZZS Zlínského kraje