Místostarosta Jiří Melcher převzal ocenění Obec přátelská seniorům 2021

24.09.2021 12:35

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Místostarosta Rožnova pod Radhoštěm Jiří Melcher převzal z rukou ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové ocenění za vítězství v soutěži Obec přátelská seniorům. Součástí ocenění byl také šek ve výši téměř 1,5 milionu korun, který je určen na realizaci proseniorských aktivit neinvestičního charakteru. Rožnov zvítězil v konkurenci desítek měst z celé České republiky v kategorii obcí s počtem obyvatel od 12 000 do 25 tisíc.

„Z prvenství máme velkou radost a převzít diplom a šek na odměnu ve výši téměř 1,5 milionu korun pro mě byla velká čest. Jsme rádi, že práce, kterou děláme směrem ke zlepšování života seniorů, byla oceněna. Velké poděkování patří také celému odboru strategického rozvoje a projektů, který na projektu pracoval. V loňském roce jsme vyhráli první místo v soutěži Obec přátelská rodině 2020 a v roce 2018 Obec přátelská seniorům. Je vidět, že aktivity, které pro rodiny s dětmi i seniory tvoříme, mají smysl,“ uvedl místostarosta Jiří Melcher, který se vyhlašování zúčastnil spolu s Hanou Cábovou z odboru strategického rozvoje a projektů MěÚ Rožnov.  

„Pro seniory jsou připraveny různé aktivity, které se zaměřují například na mezigenerační soudržnost. Dětem v mateřských školách budou pohádky předčítat senioři nebo na základních školách žákům ukazovat tradiční již zapomínaná řemesla. Díky výhře v soutěži Obec přátelská seniorům 2021 se podařilo také prodloužit provoz služby Senior taxi až do 16 hodin. Organizují se také různé přednášky zaměřené na vzdělávání seniorů či zdravý životní styl. V říjnu proběhne také Olympiáda seniorů a jsou připraveny výlety i pro imobilní seniory,“ vyjmenovala Petra Graclíková, tisková mluvčí rožnovské radnice.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm