Městský úřad v Kroměříži se vrací k běžnému provozu

13.04.2021 08:07

KROMĚŘÍŽ - Městský úřad Kroměříž se po skončení nouzového stavu vrací k běžnému provozu. „Otevřeno pro veřejnost tak bude každý pracovní den podle obvyklé provozní doby,“ potvrdila tajemnice městského úřadu Veronika Škrabalová.
Nadále však platí hygienická opatření proti šíření koronaviru, tedy vstup do budov úřadu pouze s nasazeným respirátorem a nutnost používání desinfekce a dodržování rozestupů.
Městský úřad byl od poloviny února na základě usnesení vlády otevřený v úředních hodinách, tedy v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin. Kromě toho byla denně otevřena podatelna v budově C. V jiné pracovní dny se mimo návštěvy podatelny dovnitř dostali jen předem objednaní klienti.
„Od úterý 13. dubna bude úřad otevřený i v úterý, ve čtvrtek a v pátek, a to následovně: v úterý od 7 do 15 hodin, ve čtvrtek od 7 do 15:30 hodin a v pátek od 7 do 14 hodin. V pondělí a ve středu se radniční budovy budou otevírat oproti úředním hodinám o půl hodiny dříve, tedy již od 7:30 hodin,“ sdělil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.
„Občané by ale stále měli myslet na to, že epidemie koronaviru ještě bohužel za námi není. Měli by zvážit, zda opravdu na úřad musejí jít osobně, nebo jestli nejde jejich záležitost vyřídit na dálku telefonicky či e-mailem. A pokud už na úřad osobně musí, měli by se předem objednat a vyhnout se tak frontám,“ doplnila Škrabalová.
Městský úřad fungoval v omezeném režimu od loňského října.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Kroměříž

Foto: Archiv SNZ