Městské koupaliště je otevřeno, návštěvníci musí dodržovat platná opatření

09.06.2021 07:04

OTROKOVICE - Městské koupaliště Otrokovice je díky příznivému počasí od 5. června veřejnosti otevřeno. S účinností od 8. června vláda zmírnila podmínky pro vstup do areálů koupališť. Stačí se prokázat negativním PCR či antigenním testem na covid-19, které nově nemusí být provedeny zdravotnickým pracovníkem.

„Letošní začátek sezony je již druhým rokem poznamenán mimořádnými opatřeními vydanými Ministerstvem zdravotnictví, které mají zamezit šíření nemoci covid-19. U vstupu do areálu koupaliště je umístěna informační tabule s pokyny pro návštěvníky, které vycházejí z aktuálních mimořádných opatření a pokynů Ministerstva zdravotnictví ČR. Tou nejzásadnější informací je, že v současnosti je možný vstup na koupaliště pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění covid-19 (např. horečka, suchý kašel),“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Každý návštěvník, vyjma dětí do šesti let, v pokladně předloží jedno z následujících potvrzení:
negativní výsledek PCR testu starý nejdéle 7 dní,
negativní výsledek POC testu starý nejdéle 72 hodin (provedený buď zdravotnickým zařízením, zaměstnavatelem či ve školském zařízení),
negativní výsledek antigenního samotestu provedeného na místě (test si musíte přinést),
dvoudávkové očkování – nejméně 22 dní od podání první očkovací dávky, do 90 dnů pak musí následovat podání druhé očkovací dávky (dokončení očkování),
jednodávkové očkování – nejméně 14 dnů od podání očkovací dávky, nebo
laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19 ne více než před 180 dny.
„Připomínáme také povinnost udržovat v společných prostorech městského koupaliště mimo koupací plochy rozestupy alespoň dva metry od jiných osob, nejde-li o osoby ze společné domácnosti, a povinnost nosit ochranný prostředek nosu a úst ve vnitřních prostorách staveb a na všech  ostatních  veřejně  přístupných  místech,  kde  dochází  na  stejném  místě a ve stejný čas k přítomnosti alespoň dvou osob vzdálených od sebe méně než dva metry, nejedná-li se výlučně o členy domácnosti,“ zdůraznila tisková mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice