Městská knihovna Otrokovice upravila od 1. března půjčovní režim

04.03.2021 13:57

OTROKOVICE – Až do odvolání je od pondělí 1. března na základě protiepidemického opatření uzavřena baťovská pobočka Městské knihovny Otrokovice, Erbenova ulice. „Hlavní půjčovna knihovny bude fungovat pouze pro výdej předem objednaných výpůjček předávaných přes výdejní okénko,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
Všichni klienti mohou využít hlavní půjčovnu městské knihovny v 1. budově městského úřadu po telefonickém objednání, na základě kterého jim budou vychystány požadované monografie. Objednat se mohou do hlavní půjčovny na tel. čísle 577 934 113.
„Návštěvníci musí mít u vstupu do knihovny chráněny své dýchací cesty rouškou případně respirátorem a k dispozici bude také dezinfekce. Volný pohyb po knihovně nebude nikomu umožněn. Jedna osoba si může vypůjčit maximálně pět knih. Stále platí, že vracet knihy je možné do boxu umístěného ve vestibulu radnice. Využívání veřejného internetu není umožněno,“ připomněla tisková mluvčí.
„Snažíme se i v této nepříjemné situaci vyhovět potřebám čtenářů, byť v omezeném režimu. Děkujeme všem za pochopení a trpělivost,“ řekla Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury, pod který otrokovická knihovna spadá.

Otevírací doba hlavní půjčovny, nám. 3. května: PO 10:00 – 17:00, ÚT zavřeno, ST 10:00 – 17:00, ČT zavřeno, PÁ 10:00 – 13:00 hodin.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice