Město zve občany na procházku zaměřenou na téma Stromy do města patří

05.10.2021 07:35

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Procházka městem ve čtvrtek 7. října má přiblížit obyvatelům Rožnova pod Radhoštěm problematiku zeleně ve městě. Jakou funkci plní stromy či keře ve městě nebo jaké problémy mohou zahradníky potkat při výsadbě a následné údržbě stromů. Na procházce to doplní Marcela Klemensová z organizace Arnika, která od roku 2001 usiluje o lepší životní prostředí a zároveň zve zájemce na procházku
„Věřím, že lidem nabízíme zajímavě strávené odpoledne. Chceme poskytnout odborný, ale nezávislý pohled na důležitost zeleně ve městech a obcích, a zároveň lidem vysvětlit tuto problematiku přímo v místě kde žijí,“ uvedla Klemensová. Na procházce bude také vysvětleno, proč mnohdy nelze vysadit strom na místech, kde je vizuálně volný prostor a na první pohled výsadbě nic nebrání.

„V létě jsme nechali zpracovat termosnímky různých míst ve městě, které ukazují, do jak vysokých teplot se mohou zahřát místa, kde zeleň vůbec není. Pro porovnání jsou zpracována místa, kde stromy vysazeny jsou a pocitově mohou konkrétní oblasti ochladit. Připraveny máme samozřejmě také místa, kudy budeme procházet na čtvrteční pochůzce městem,“ doplnila místostarostka města Kristýna Kosová.
Procházka začíná ve čtvrtek 7. října v 15.30 hodin v ulici 5. května, postupně se půjde přes Tyršovo nábřeží, Masarykovo náměstí, nábřeží Dukelských hrdinů, kolem knihovny a akce bude zakončena na terase Brillovky, Bezručova 211. V případě nepříznivého počasí celý program akce proběhne v prostorách terasy Brillovka.
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Ilustrační foto: Archiv SNZ