Město vydalo nový Rožnovský malý tisk, tentokrát jde o příběh rožnovské vážné hudby

23.10.2021 08:41

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Měsíční svit v ponuré noci života. Takový je název zbrusu nové knihy z edice Rožnovské malé tisky, která je od středy 20. října v prodeji v turistickém informačním centru v Rožnově pod Radhoštěm. Kniha, jejímž autorem je Lukáš Perutka v grafické úpravě Břetislava Vaška, je ideálním tipem na zajímavý a originální dárek.  

„Ediční řada drobných publikací (velikost A6) týkajících se Rožnova a okolního regionu vychází již osmnáct let. Zatím poslední dílko vyšlo na konci roku 2019 s názvem Co by každá hospodyňka od Vandy Vrlové. Nyní tedy navazuje další titul Rožnovských malých tisků, tentokrát od Lukáše Perutky, který má název Měsíční svit v ponuré noci života, s podtitulem Příběh rožnovské vážné hudby. Jak se píše v úvodním slovu knihy, jejím záměrem je prezentovat příběh rožnovské vážné hudby od jejích počátků až po současnost,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
„Kniha, která sleduje důležité aktéry rožnovské vážné hudby, jejich činnost a dílo se dělí na dvě hlavní období, a to před rokem 1945 a na období po druhé světové válce po nedávnou současnost. Jedna z dílčích kapitol se věnuje i rozhovorům se současnými hudebníky, kteří v Rožnově působili a působí, nebo se zde nějakým způsobem na rozvoji vážné hudby podíleli,“ řekl Martin Beníček, vedoucí oddělení kultury a cestovního ruchu MěÚ Rožnov.

Knihu Měsíční svit v ponuré noci života je možné zakoupit za 125 korun v Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí v Rožnově, odkud knihu také posílají zájemcům na dobírku po objednávce e-mailem nebo telefonicky. V Turistickém informačním centru rovněž zakoupíte i další dostupné knihy z minulých vydání edice Rožnovské malé tisky.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm