Město Vsetín předá dárky jubilantům

21.07.2021 07:05

VSETÍN - Epidemická situace a z ní vyplývající vládní omezení neumožnily v první polovině letošního roku konání řady akcí, mezi nimi i tradičního setkání jubilantů – seniorů na vsetínské radnici. Sice přišli o možnost setkat se, o blahopřání a dárek od města ale ochuzeni nebudou.
„Před pandemií se setkání jubilantů oslavujících kulaté či půlkulaté narozeniny konala každý měsíc a účastnilo se jich vždy na 40 narozených v daném měsíci. Ročně tak své životní jubileum přišlo na radnici oslavit téměř pět set seniorů,“ sdělila vsetínská místostarostka Simona Hlaváčová.
Na podzim 2020 a letos na jaře však přišla přísná vládní opatření, která pořádání občanských obřadů, tedy i setkání jubilantů, znemožnila. Za celý rok se tak senioři mohli společně sejít jen čtyřikrát.
Členky Komise pro občanské záležitosti proto, stejně jako po jarní vlně pandemie, budou dárky od města spolu s blahopřáním předávat osobně jubilantům nebo jejich rodinným příslušníkům v budově městského úřadu na Svárově. 
„Můžete přijít do předsálí obřadní síně v prvním patře radnice od 19. do 22. července a od 9. do 12. srpna, vždy mezi 8. a 14. hodinou. Těšíme se na vás,“ pozvala oslavence Simona Hlaváčová. 
„Vše proběhne za dodržení vládních opatření a také s ohledem na to, že jde i o rizikovější skupinu. Dárky budou tedy předány jednotlivě,“ uvedla členka komise Marie Skalková.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Vsetín