Město Rožnov pod Radhoštěm vyhlásilo veřejnou zakázku na hlavní část stavby kulturního centra

12.08.2021 13:21

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Veřejná zakázka na realizaci kulturního centra v Rožnově pod Radhoštěm byla původně plánována jako jeden funkční celek v jednom zadávacím řízení.
„Dvě předchozí veřejné zakázky realizované v roce 2020 však nebyly úspěšné, jelikož žádný z účastníků nedodržel závazný finanční limit 167 880 000 korun bez DPH. Při aktuálním vyhlášení veřejné zakázky bylo přistoupeno k rozdělení na šest částí. Cílem je podpořit účast a hospodářskou soutěž dodavatelů specializujících se na dílčí práce a dodávky. Předpokládá se také snížení investičních nákladů,“ informovala tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
První část veřejné zakázky na hlavní stavbu bude v případě bezproblémového průběhu ukončena v polovině září a předpokládaná hodnota první části je 132 milionů korun bez DPH. Zbývajících pět částí zaměřující se na venkovní prostory a sadové úpravy, demolici, divadelní a podjevištní skladovou techniku, AV techniku, scénické osvětlení, hlediště a vnitřní vybavení by mělo být dle předpokladu vyhlášeno na přelomu srpna a září.
„Přestože rozdělení zakázky na více částí přinese vyšší nároky na koordinaci ze strany města, věřím, že je to správný krok. Podpoříme tím tak možnost zapojení se více menších dodavatelů, kteří se zaměřují na konkrétní činnosti. Rozpočet je nastaven na celkové náklady 215 mil Kč včetně DPH. Při překročení ceny bude rozhodovat zastupitelstvo, zdali do toho jdeme nebo ne. Věřím, že veřejná zakázka bude úspěšná a v polovině října budeme znát dodavatele na realizaci projektu kulturní centrum v Rožnově, které si občané města rozhodně zaslouží,“ doplnil starosta města Radim Holiš.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm