Město prodlužuje platnost stávající Rožnovské seniorské karty

14.06.2021 07:44

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Téměř tisícovka seniorů si vyzvedla Rožnovskou seniorskou kartu pro III. ročník, díky které mohli všichni čerpat slevy v různých oblastech služeb a zboží. „Vzhledem k epidemiologické situace je platnost stávající karty prodloužená o jeden rok, tedy do 30. června 2022. Senioři si kartu pro IV. ročník tedy vyzvedávat nemusí, stačí k té stávající přiložit letáček s novými výhodami,“ informovala tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

Od roku 2018 funguje v Rožnově projekt ROžnovské SENiorské KArty – ROSENKA. Cílem projektu je aktivizace občanů v seniorském věku, péče o zdraví, zapojení se do života města a také společné setkávání seniorů.  Vzhledem k prodloužení platnosti karty tak mohou senioři opět od 1. července využívat velmi oblíbené Senior taxi, které nabízí přepravu seniorů na vybraná místa ve města za zvýhodněnou cenu. Další výhodou je jeden vstup zdarma na Jurkovičovu rozhlednu a do Valašského muzea v přírodě. Seniorská karta nabízí držitelům také slevy do vybraných kaváren, optiky nebo lékáren.

„Novinkou seniorské karty je Čtyřlístek aktivit. Součástí nového letáčku je prostor pro získávání razítek za návštěvu čtyř vybraných míst nebo akcí v období od července 2021 do června 2022. Pro seniory, kteří nasbírají všechny pomyslné lístky čtyřlístku, tedy čtyři razítka, bude v Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí připravena zajímavá odměna,“ doplnil místostarosta Jan Kučera.

Pro seniory, kteří stávající seniorskou kartu nemají, budou nové karty připraveny od 21. 6. 2021. Jejich vyzvednutí je však nutné předem domluvit na telefonu 571 661 172. Vydávání Rožnovských seniorských karet novým zájemcům z řad seniorů zůstává beze změny. Veškeré informace jsou dostupné na www.roznov.cz/rosenka.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm