Město připravuje další opravy chodníků

28.09.2021 08:30

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Plošné opravy chodníků čekají ještě v tomto roce několik míst v Uherském Hradišti. Druhou etapou bude pokračovat oprava chodníků v ulici Větrná, další opravy se dotknou části ulice Svatováclavská, chodníku podél Slovácké búdy ve Smetanových sadech a úseku chodníku v ulici Na Dědině ve Véskách. Opravy si vyžádají náklady převyšující pět milionů korun.
 „K dláždění chodníků bude použita zámková dlažba včetně doplnění varovných pásů z červené slepecké dlažby v místě sjezdů a napojení na vozovku. Pouze u Slovácké búdy bude dláždění provedeno zámkovou dlažbou nepravidelných tvarů shodného typu a barevného odstínu s dlažbou, která již byla použita při rekonstrukci chodníků ve Smetanových sadech. Upraveny budou navazující chodníky a sjezdy a včetně terénních a sadových úprav. V průběhu stavby bude jistě nutné řešit bezpečnost chodců, a to i pomocí náhradních pěších tras, proto prosíme občany, aby sledovali a respektovali dopravní značení,“ informoval místostarosta města Jaroslav Zatloukal.
Opravy chodníků se uskuteční ještě v tomto roce, pouze ve Véskách jsou z důvodu zákazu stavebních prací podél silnice III. třídy v zimním období rozloženy na dvě etapy.
„Chodníky ve Větrné, Svatováclavské a u Slovácké búdy by měly být hotové do 10. prosince, ve Véskách bude druhá etapa přecházet až do příštího roku s dokončením v květnu. 
Město Uherské Hradiště provádí opravy chodníků podle svých aktuálních finančních možností a postupuje podle pasportu komunikací, který k tomuto účelu v minulosti zřídilo,“ poznamenal tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.
„Máme k dispozici diagnostické posouzení stavu komunikací a postupujeme podle něj. Velmi dobře víme, že stav některých chodníků ve městě není ani zdaleka optimální a chápeme reakce občanů z různých míst města, avšak chodníky jsme v poslední době opravili na řadě míst a opravu či rekonstrukci chodníků zahrnuje také každá větší investiční akce týkající se úpravy veřejných prostranství či oprav komunikací,“ informoval místostarosta Zatloukal.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště