Město Otrokovice ocenilo nejlepší sportovce

02.10.2021 15:07

OTROKOVICE - Nejlepší sportovci Otrokovic převzali ocenění za výkony loňského roku. Vyhlášeny byly kategorie nejúspěšnější sportovec, sportovec dětí a mládeže, trenér, sportovní kolektiv a sportovec veterán. Slavnostní večer O sportovní slávě se uskutečnil v pátek 1. října v Otrokovické BESEDĚ.
Nejúspěšnějším sportovcem Otrokovice se stala Valentýna Solařová, veslování, nejúspěšnějším sportovcem dětí a mládeže Zuzana Kuršová, rychlobruslení, nejúspěšnějším sportovním kolektivem družstvo dorostenců, atletika a nejúspěšnějším sportovcem veteránem Zdeňka Plesarová, atletika.
„Loňský rok byl značně poznamenán pandemií a řada soutěží, závodů i sportovních událostí se rušila. Zvažovali jsme proto, zda letošní oceňování nevynechat. Řada sportovců ale předvedla výkony, které si pozornost rozhodně zaslouží. Tradiční slavnostní večer je naším poděkováním sportovcům, kteří úspěšně reprezentují město za jeho hranicemi a často i za hranicemi naší země. Za neméně významné považuji ocenění trenérů, kteří se ve svém volném čase věnují svým svěřencům a předávají jim cenné zkušenosti,“ vyzdvihl místostarosta města Otrokovice Petr Ťopek.
Slavnostním večerem provedl přítomné moderátor Zdeněk Čík. V pestrém programu vystoupila Lucie Krumpíková ze ZUŠ Otrokovice, závodní sestavy předvedl klub gymnastického aerobiku BK Otrokovice, vystoupením akrobatického rokenrolu zaujal RnR club Elvis Jihlava a hrou na pětistrunné elektrické housle okouzlila přítomné Hanna.
Slavnostní večer je jednou z řady aktivit, kterými město sportovce podporuje. „Sport vnímáme jako jednu z neúčinnějších prevencí nežádoucích jevů u dětí a mládeže. Proto je nutné jej podporovat ve všech podobách. Pro organizace v oblasti sportu máme zaveden systém rozdělování dotací, díky kterým je ve městě zastoupena řada sportovních odvětví a rodiče s dětmi tak mají z čeho vybírat. Sportovní program Zdravý pohyb do škol funguje již řadu let a díky němu je sport dostupný zdarma žákům základních škol. Nově připravujeme obdobný program také pro děti ve školkách,“ uzavřela otrokovická starostka Hana Večerková. 

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice