Město chystá výměnu kamer na Hanáckém náměstí a v Albertově ulici

16.02.2021 12:02

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice plánuje další modernizaci městského kamerového systému. „V letošním roce bychom chtěli vyměnit stávající analogové kamery za nové digitální na Hanáckém náměstí a v Albertově ulici,“ informoval starosta Jaroslav Němec. Náklady na výměnu kamer činí 521 tisíc korun, 350 tisíc by mohla pokrýt dotace od ministerstva vnitra.
Městský kamerový systém v Kroměříži nyní tvoří 21 pevných kamerových bodů, z toho je už 16 digitálních. „Moderní technologie nám díky vysokému rozlišení umožňuje efektivnější dohled na kamerou sledovaném území, a to včetně zachycení pachatelů či motorových vozidel v pohybu,“ popsal ředitel městské policie Libor Kubiš.
„Pokud městská policie dotaci získá, nové kamery by měly být instalovány ve druhé polovině letošního roku,“ sdělil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.
Město provozuje kamerový systém od roku 2001 a postupně ho modernizuje. Například loni městská policie instalovala nové digitální kamery na Velkém náměstí, Riegrově náměstí a v ulici 1. máje.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Kroměříž
Foto: Archiv SNZ