Mateřská škola na Trávníkách bude mít nové elektrické rozvody

23.07.2021 10:10

OTROKOVICE – Kvůli poruchám, zkratům či jiným závadám, bude část letních prázdnin v Mateřské škole Otrokovice na Trávníkách věnována montáži nové elektroinstalace. „V druhém podlaží budovy budou měněny světelné a zásuvkové okruhy. Práce jsou naplánovány tak, aby chod školky narušily co nejméně,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
Elektroinstalace je nejdůležitější část všech budov, jelikož v interiéru zajišťuje světlo, zdroj energie pro spotřebiče a mnohdy i teplo. Elektroinstalace by měla být nejen funkční, ale i bezpečná, a proto nyní dochází v budově mateřské školy na Trávníkách k její výměně. „Předmětem je výměna starých nevyhovujících hliníkových rozvodů a elektrických zařízení za rozvody nové, odpovídající současným normám. Po přechozích dvou etapách, kdy byly vyměněny páteřní rozvody a rozvaděče, bude v této etapě provedena výměna podružných rozvaděčů, světelných a zásuvkových okruhů ve druhém poschodí budovy. Rekonstrukce elektrického zařízení zde probíhá po postupných etapách, aby byl chod školky narušen co nejméně,” uvedl Gordan Klouda, z městské organizace TEHOS, která zajišťuje správu budovy.
Oprava rozvodů potrvá přibližně dva měsíce a bude stát téměř 900 tisíc korun. Tyto finanční prostředky jsou vyčleněny z městského rozpočtu na letošní rok.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice