Mateřská škola Baťovka sklízí jen slova chvály

01.10.2021 16:29

ZLÍN - Jen slova chvály. Taková jsou hodnocení firemní mateřské školy Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně (KNTB) po měsíci od zahájení provozu. Líbí se třináctihodinová otevírací doba platná i pro víkendy a svátky, výukové programy a také samotné prostředí a vybavení. Dnes se MŠ Baťovka oficiálně představila i představitelům Zlínského kraje a dalším hostům.

„Firemní školka je určitě výborný počin. Je poznat, že se v ní dětem líbí. Za její velkou přednost považuji nastavení provozu tak, aby vyhovoval zdravotníkům a ti se mohli s vědomím, že je o jejich ratolesti dobře postaráno, naplno věnovat své náročné profesi,“ prohlásil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.
„Naší dlouhodobou snahou je zlepšovat pracovní podmínky pro zaměstnance a školka je jedním z konkrétních počinů. Jsme rádi, že na ni dostáváme příznivé ohlasy,“ konstatoval Michal Filip, předseda představenstva KNTB.

Projekt MŠ Baťovka se podařilo zrealizovat v „rekordním“ čase, a to jak z hlediska přípravy, tak samotné stavby. Ta byla zahájena v únoru letošního roku, zkolaudovat se ji podařilo v srpnu, takže 1. září mohla přivítat děti. Tím vůbec prvním byla tříletá Barborka Chalupová, jejíž maminka pracuje v KNTB na kardiologii.
„Od zahájení provozu nám počet dětí stoupá. V současné době jich zde máme osmatřicet a stále registrujeme další zájem o umístění,“ uvedla Jiřina Kovářová, ředitelka školky.

„MŠ Baťovka je v současnosti nejmodernější školkou ve Zlíně. Tvoří ji dvě třídy, maximální kapacita každé z nich je 28 míst. Nabízí vzdušné a prostorné prostředí, díky velkým proskleným plochám je v ní dostatek přirozeného světla. Disponuje moderním vybavením a zkušeným personálem. Ve výuce a volnočasových aktivitách školka plně využívá možností svého zřizovatele, takže má pro děti připravená mimo jiné i zdravotnická témata, například informace o lidském tělu nebo o základech péče o zdraví,“ sdělila tisková mluvčí nemocnice Renáta Večerková.

Postavit firemní školku se KNTB podařilo i díky dotaci ve výši 38 milionů korun, kterou poskytlo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. Více informací, včetně podmínek pro přijetí dětí do předškolní výuky v tomto zařízení, lze nalézt na odkazu https://www.kntb.cz/materska-skola-kntb.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně