Luhačovičtí strážníci kontrolovali dětská hřiště a pískoviště i pomocí detektoru

06.06.2021 07:02

LUHAČOVICE - Strážníci Městské policie Luhačovice na Mezinárodní den dětí a poté v pátek 4. června kontrolovali preventivně dětská hřiště a pískoviště. Tentokrát si však v rámci zvýšení bezpečnosti na dětských hřištích poprvé vzali na pomoc detektor kovu.

„Detektor umožňuje strážníkům odhalit veškerý kovový odpad, čímž zefektivní prevenci zdraví dětí i dospělých při pobytu na hracích plochách. Hlídka prošla všechny veřejné pískoviště, okolí laviček a herních prvků jak ve městě, tak v místních částech,“ informoval velitel Městské policie v Luhačovicích Michal Zámečník.
Během kontroly preventivní činnost strážníků ihned přihlížející rodiče a děti zaujala, reakce byly velmi pozitivní. Nejmenším jsme na místě vysvětlili, proč se pískoviště kontrolují a vyhledávání kovu jsme ji předvedli. Strážníci našli drobné kovové součástky z hraček, sponky a jiný drobný kovový materiál,“ sdělil velitel městské policie.
Dobrou zprávou jistě je, že nebyly nalezeny žádné nebezpečné předměty. Souběžně s kontrolou pískovišť proběhla i vizuální kontrola okolí hřišť spolu s kontrolou technického stavu jednotlivých herních prvků. Díky pečlivé práci strážníků jsou dětská hřiště a pískoviště pro nejmenší návštěvníky na letní sezonu bezpečně připravena.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Luhačovice