Letní kino v Rožnově opět pojede celé prázdniny. Promítá se na náměstí, v parku i na rozhledně

30.06.2021 07:36

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Po úspěšné loňské premiéře je také v letošní letní sezoně 2021 připraveno pravidelné prázdninové promítání letního kina – Valašský letňák v Rožnově pod Radhoštěm.

„Promítat se na různých místech v Rožnově bude každý čtvrtek v červenci a srpnu. První projekce se uskuteční ve čtvrtek 1. července, kdy na Masarykově náměstí otevřeme prázdniny stylově – pohodovým letním muzikálem Mamma Mia!. Následovat bude dalších osm čtvrtečních večerů až do konce srpna. Lokace promítání jsou velmi zajímavé – filmy se budou promítat kromě městského parku nebo Masarykova náměstí také například u kina Panorama nebo na Jurkovičově rozhledně. Vstupné na akci je dobrovolné,“ sdělil Marek Havran z rožnovské radnice.

Výběr filmů pro prázdninový Valašský letňák 2021 v Rožnově je pestrý. Jako první se hraje ve čtvrtek 1. července na Masarykově náměstí legendární muzikál Mamma Mia!. Další čtvrtek 8. července v městském parku u Hudebního altánu přijde na řadu pohádka pro děti Trollové: Světové turné. Promítat se bude každý čtvrtek až do konce srpna, celkem devětkrát. K vidění budou třeba pohodové komedie Bábovky a Přes prsty, ze starších kousků se můžeme těšit na krásný valašský rodinný film Děda, kultovní Pulp fiction nebo první Top gun z roku 1986.
„Kromě městského parku a Masarykova náměstí se promítá také u kina Panorama a dvakrát také na Jurkovičově rozhledně. Kompletní informace k Valašskému letňáku v Rožnově najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz a také na webové stránce www.valasskyletnak.cz a jeho facebooku,“ uvedl Martin Beníček, vedoucí oddělení kultury a cestovního ruchu MěÚ Rožnov.    

Kromě rožnovských čtvrtků se stejně jako loni promítá také v dalších místech okolního mikroregionu Rožnovsko. Informace o všech promítáních Valašského letňáku v Rožnově i o prázdninovém promítání v obcích mikroregionu Rožnovsko můžete sledovat na webu akce zde, případně i na facebooku zde.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm