Kulaté stoly na téma modernizace teplárny v Mařaticích

23.08.2021 07:10

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Veřejné diskuze o modernizaci teplárny v Mařaticích se budou konat v úterý 31. srpna a ve středu 1. září, vždy od 17 hodin v malém sále Klubu kultury.

„Na zastupitelstvech v květnu a červnu byla projednávána modernizace teplárny Mařatice. Zástupci VUT Brno představili výsledky studie, která posuzovala, jaké palivo nebo kombinaci paliv by měla teplárna v budoucnu používat. Zastupitelstvo 14. června rozhodlo, že dále budou posuzovány pouze varianty využívající jako palivo zemní plyn (varianty V2 a V3) a varianty využívající jeho kombinaci s komunálním odpadem (varianty V4 a V5),“ informoval tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.

Během projednávání studie vznesli zastupitelé ale i zástupci občanské iniciativy za Čisté Hradiště řadu dotazů a návrhů. Mnohé z nich jsou důležitými podklady, na základě kterých bude na konci roku zastupitelstvo města vybírat výslednou variantu.

„Obsahem diskuzí budou jak výsledky studie VUT Brno, která hodnotila možné varianty modernizace teplárny, tak dodatečné informace, které po vedení města a společnosti CTZ, s.r.o., požadují zastupitelé města a zástupci iniciativy Čisté Hradiště,“ dodal Jan Pášma.

Kulaté stoly budou přenášeny také on-line - odkazy na streamy budou v následujících dnech doplněny na webové stránky města.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště