Krytý bazén je už v provozu, s otevřením Bajdy se čeká na příznivé počasí

04.06.2021 08:11

KROMĚŘÍŽ – Milovníci plavání si mohou od 1. června opět zaplavat v krytém bazénu v Obvodové ulici. Na otevření je připravené i venkovní koupaliště Bajda se ovšem čeká na příznivé počasí.
„Pro provoz bazénů však stále platí jistá omezení, například co se týče počtu návštěvníků. Ale jsem rád, že se pomalu vracíme také v oblasti sportu, zdravého pohybu a aktivního trávení volného času k normálním dnům,“ sdělil místostarosta Kroměříže Karel Holík.

V prostorách krytého bazénu může být současně maximálně 60 návštěvníků, na Bajdě pak 300 osob současně, platí tu omezení 15 metrů čtverečních na jednu osobu.

„Každý návštěvník – s výjimkou dětí do šesti let včetně - se musí u pokladen prokázat potvrzením, že buď absolvoval nejdéle před sedmi dny PCR vyšetření nebo před 72 hodinami antigenní test provedený zdravotnickým pracovníkem na covid-19 s negativním výsledkem nebo se prokázat certifikátem ministerstva zdravotnictví o provedeném očkování proti tomuto onemocnění.  Ovšem u dvoudávkové vakcíny musí od první aplikace uplynout nejméně 22 a nejvíce 90 dní (pokud nebyla aplikována druhá dávka), nebo ne více než devět měsíců (pokud byla druhá dávka očkována),“ sdělil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.
V případě jednodávkové látky pak musí od aplikace uplynout více než 14 dní a méně než devět měsíců. Nebo návštěvníci musí mít potvrzené prodělání onemocnění covid-19 a uplynula u nich doba izolace, ale zároveň od prodělání nemoci resp. od pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.

„Osoba, která nesplní uvedené požadavky, nemůže být do zařízení vpuštěna,“ upozornil Petr Opravil,pověřený řízením Sportovních zařízení města Kroměříže (SZMK) a dodal, že všichni návštěvníci musí ve vnitřních prostorách používat respirátory kromě doby, kdy jsou ve vodě. V případě, že při kontrole ze strany krajské hygienické stanice bude zjištěno pochybení, například neplatné nebo padělané potvrzení, bude situace řešena přímo s příslušnou osobou. Otvírací doba krytého bazénu je k dispozici na webu SZMK, uzavřeny zůstávají parní a finská sauna.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž