Kroměřížská porodnice umožňuje maminkám podporu u porodu

20.04.2021 13:04

KROMĚŘÍŽ - Ani za současné epidemiologické situace nemusí nastávající maminky rodit v Kroměřížské nemocnici a.s. bez podpory blízké osoby. „Ačkoli to mnohá zdravotnická zařízení neumožňují, kroměřížská porodnice maminky podobným rozhodnutím nestresuje,“ uvedla tisková mluvčí nemocnice Veronika Slaměnová.
„Chceme nastávající maminky ujistit, že přítomnost jedné osoby jako doprovodu je možná po celou dobu porodu. Doprovod pouze vyplní dotazník a obleče se do ochranných pomůcek,“ vysvětlil primář gynekologicko-porodnického oddělení Lukáš Vacula s tím, že stejná pravidla platí také pro porod císařským řezem.
„V tomto případě je nadále možný bonding novorozence a doprovodu na pooperačním pokoji na oddělení šestinedělí, kam je poté převezena i maminka, takže si mohou první chvilky s miminkem vychutnat společně,“ dodal Vacula.
Co se týče následné hospitalizace na oddělení šestinedělí, tam smí zákonný zástupce za maminkou a miminkem v obvyklé návštěvní hodiny, v případě potřeby jindy po předchozí domluvě.

Vlastimil Langer

Zdroj: Kroměřížská nemocnice
Ilustrační foto: Archiv SNZ