Kroměříž vybuduje na Čápce útulek pro kočky i skladovací halu

30.03.2021 12:06

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice vybuduje v lokalitě Čápka nový útulek pro kočky a také skladovací halu, ve které budou prostory pro mobilní kluziště, mobilní pódium a případně další věci, které radnice používá například při vánočních trzích.
„Tímto krokem se postaráme o toulavé kočky a také si zajistíme prostory na skladování věcí, které město používá pro sportovní a kulturní vyžití svých obyvatel,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.
„Celková odhadovaná cena rekonstrukce objektu za účelem vybudování útulku pro kočky a skladovacích prostor se pohybuje kolem 4,7 milionu korun,“ doplnila vedoucí radničního odboru regionálního rozvoje Simona Prečanová.
„Záměr zahrnuje rekonstrukci objektu na okraji stávajícího útulku pro psy, který do konce loňského roku využíval jako sklad Divadelní spolek Kroměříž. Útulek pro kočky by měl mít kapacitu asi 60 zvířat. Počítá se i s venkovním výběhem, zázemím pro zaměstnance, technickou místností a skladem pro krmiva a pomůcky,“ přiblížil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.
Záměr již schválila městská rada, nyní odbor regionálního rozvoje pracuje na projektové dokumentaci pro stavební povolení. S realizací se počítá v příštím roce.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž